 |
Wyszukiwarka
Promocje
Każdy projekt może być dostosowany dokładnie do Twoich potrzeb. Zgoda na zmiany wydawana jest bezpłatnie. Zakres zmian możesz zgłosić podczas zamawiania projektu w polu uwagi.
Masz pytania? Zadzwoń
|  |
 |
 |
 |
|
!!UWAGA!!
Ze względów organizacyjnych przed zamówieniem projektu prosimy o kontakt poprzez adres email: kontakt@projekty24.com.pl lub telefonicznie 517 970 199.
Projekt budynku pełniący funkcję pensjonatu z salami bankietowymi (dla 300 i 120 osób). Projekt uniwersalnego obiektu
hotelowo-gastronomicznego, który na poddaszu posiada strefę sypialną.
Doskonały pod duży pensjonat. Budynek
może pełnić także funkcję konferencyjną, wystawienniczą czy rekreacyjną.
Budynek parterowy z poddaszem użytkowym, bez podpiwniczenia. Program: sala restauracyjno - bankietowa dla 300 osób, sala
bankietowa dla 120 osób, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze
sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, zaplecze biurowe, 8
pokoi noclegowych czteroosobowych z łazienkami, 4 pokoje dwuosobowe z
łazienkami, 1 pokój dla osoby niepełnosprawnej z łazienką, apartament
dla dwóch osób, 2 pomieszczenia bawialni, szatnia, recepcja, kotłownia,
skład opału. K-40 to projekt gastronomii z zapleczem noclegowym o tradycyjnej
architekturze. Projekt ten przygotowaliśmy z myślą o inwestorach, którzy
planują budowę dużego pensjonatu z dwiema salami bankietowymi. Dzięki
dużej powierzchni tych sal na parterze możliwa jest organizacja
różnorakich imprez, wliczając w to imprezy wystawiennicze i
konferencyjne. Z zewnątrz projekt wyróżnia się ciekawą bryłą, która
umożliwia stworzenie półotwartego dziedzińca. Dzięki takiemu układowi
można w interesujący sposób zagospodarować powstałą przestrzeń,
projektując np. zielony dziedziniec. Bryła K-40 nie jest skomplikowana, obiekt posiada wielospadowy
dach o małym kącie nachylenia. Kształt bryły sprawia, że przed frontem
budynku można stworzyć reprezentacyjną przestrzeń, np. elegancki
dziedziniec. W architekturze warto zwrócić uwagę na eleganckie główne
wejście do budynku, oraz do dużej sali bankietowej. Oba osłonięte są
przed deszczem przez subtelne daszki podtrzymywane na smukłych
kolumienkach. Na zbiegu dwóch skrzydeł, w części centralnej zorganizowaliśmy
recepcję, główny hall, sanitariaty dla gości oraz pokój dla osoby
niepełnosprawnej. W lewym skrzydle zaprojektowaliśmy dużą salę
restauracyjno-bankietową na 300 osób. Do jej obsługi przewidziana jest
kuchnia z pełnym zapleczem, oraz magazyny. Do dyspozycji personelu
przygotowaliśmy zaplecze socjalne i biurowe. Druga, mniejsza sala
bankietowa może pomieścić 120 osób. Kotłownię „schowaliśmy” z tyłu
budynku, posiada osobne wejście od strony elewacji bocznej. Na poddaszu zaprojektowaliśmy strefę noclegową, w której jest:
osiem pokoi czteroosobowych z łazienkami, cztery pokoje dwuosobowe z
łazienkami, jeden apartament dla dwóch osób. Dla najmłodszych
przygotowaliśmy dwa pomieszczenia bawialni. Do realizacji K-40 potrzebna jest duża działka o
szerokości minimum 45m.
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany w tym projekt prefabrykowanej więźby dachowej
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan,
gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, wentylacja
mechaniczna i klimatyzacja oraz odzysk ciepła dużej sali bankietowej
oraz wentylacja wywiewna mniejszej sali, instalacja solarna, hydranty
p.poż., projekt kotłowni).
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji
odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłącznik prądu, oświetlenie, awaryjne
oświetlenie ewakuacyjne, system SAP)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- kosztorys inwestorski budowlany z przedmiarem robót budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie
parterowy z poddaszem użytkowym, tradycyjne, wolnostojący | Technologia wykonania: | Z pustaków ceramicznych | | Ocena: | 4.00 | | Rodzaj dachu: | Inne typu dachu | | Wysokość w kalenicy: | 11.96 m | | Kąt nachylenia dachu: | 25 ° | | Powierzchnia użytkowa: | 1962.20 m2 | | Powierzchnia zabudowy: | 1355.20 m2 | | Kubatura: | 12077.80 m3 | | Liczba pokoi: | 64 | | Liczba pokoi na poddaszu: | 14 | | Liczba łazienek na parterze: | 6 | | Liczba łazienek na poddaszu: | 14 | | Liczba kuchni: | 1 | | Termin realizacji zamówienia: | 5-9 dni. | | Autor projektu: | Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk | | Kotłownia, Pomieszczenie gospodarcze | | Projekt dostępny w wersji lustrzanej | | Ocena użytkowników: | | |
RZUTY K-40 Hotel Pensjonat Restauracja PRZEKROJE K-40 Hotel Pensjonat Restauracja wstecz ...
« | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | . . . . | 554 | »
|