Budynek handlowo-usługowy z przeznaczeniem gastronomicznym, doskonały do
utworzenia karczmy, restauracji lub baru. Tradycyjny wygląd podkreślony
przez dwuspadowy dach i odpowiednią okładzinę, doskonale sprawdzi się
przy utworzeniu restauracji z polską kuchnią regionalną. Budynek posiada
bardzo rozbudowane, funkcjonalne wnętrze z zewnętrznym tarasem od
strony ogrodowej, a sala konsumpcyjna jest otwarta i dostosowana do
przyjmowania dużej liczby gości. Prosta bryła podkreśla tradycyjny
charakter założenia i jest bardzo przyjazna dla oka. Obiekt dostosowano
do przyjmowania osób niepełnosprawnych.
Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak
ceramiczny 25 cm, styropian 15 cm, okładzina drewniana 5 cm. Strop:
drewniany. Nad salą konsumpcyjną strop na wysokości 514 cm, nad
pozostałą częścią obniżony. Budynek pełniący niezależną funkcję gastronomiczną, parterowy bez podpiwniczenia. Wykonany w technologii tradycyjnej. Kąt nachylenia dachu wynosi: 38°. Program: sala konsumpcyjna przeznaczona na 48 miejsc, rozdzielnia kelnerska, kuchnia, zmywalnia naczyń, magazyny. + tarasy i podjazdy: 139,5 m², powierzchnia pomieszczeń: 237,9 m².
Parter jest bardzo rozbudowany pod względem funkcji. Składa się z dwóch
części - otwartej sali konsumpcyjnej oraz zaplecza z wydzielonymi
pomieszczeniami dla personelu. Wyjście na taras od strony ogrodowej
pozwoli na przyjmowanie dużo większej liczby gości. Zaplecze tworzą
magazyny, obszerna kuchnia oraz węzły sanitarne. Przestrzeń we wnętrzu
można jednak dostosować do swoich potrzeb poprzez usunięcie niektórych
ścianek działowych.
Konstrukcja budynku zakłada brak poddasza użytkowego oraz
podpiwniczenia, co niewątpliwie wpłynie na ekonomię budowy. Doskonała
organizacja przestrzeni pozwoli na swobodne kształtowanie przestrzeni
wewnętrznej i zewnętrznej, również wpływającej na całościowy odbiór
obiektu.
Opcja zakupu projektu wyłącznie przelew na konto bankowe.